Jiaogulan

 

Jiaogulan is een geneeskrachtige thee die in AziŽ, vooral China, al lang door zieken gedronken wordt en tegenwoordig ook in Amerika veel gebruikt wordt. In Europa is de Jiaogulanplant, die dus vooral als thee genuttigd wordt, in opkomst. Waarom is Jiaogulan zo in opkomst? In de eerste plaats heeft Jiaogulan een brede en krachtige gezondheidsbevorderende werking, een werking die onder andere erg op die van Ginseng lijkt. Tegelijkertijd helpt Jiaogulan ook om allerlei vormen van stress te verminderen. En het helpt om sterke veranderingen weer in balans te brengen. Door deze combinatie van kwaliteiten is het zinvol om Jiaogulan thee te drinken als aanvullend middel bij de behandeling van Lyme.

 

Sterke veranderingen weer in balans brengen en leren aanpassen.

Als de ziekte van Lyme niet door een antibioticakuur weg gaat dat ontstaat er een zorgelijke situatie. Dit is vaak het begin van een ingrijpende veranderingsperiode. Het leven gaat veranderen. Waarom? Om te beginnen grijpt Lyme diep in als het om je gezondheid en conditie gaat. En je moet zien om te gaan met de onvoorspelbaarheid en veranderlijkheid van deze ziekte. Lyme is een onberekenbare 'multisysteemziekte'. Door de onvoorspelbaarheid van Lyme moet je je steeds weer opnieuw instellen op nieuwe symptomen, pijn op weer een andere plek en andere lichamelijke verrassingen. Lyme is dus zeer lastig voor de patiŽnt en lastig voor de omgeving inclusief de behandelende artsen. Want lastig aan Lyme is ook dat er geen afdoende en algemeen geaccepteerde behandeling lijkt te bestaan. Hetzelfde geldt voor de testmethode.

Je wordt door Lyme dus niet alleen lichamelijk ziek, maar je krijgt het ook psychisch zwaar te verduren. Dit brengt onder andere angst, onzekerheid en stress met zich mee. Omgaan met de psychische kant van Lyme is voor velen zondermeer een zware emotionele en mentale 'klus'.

 

De helpende eigenschappen van Jiaogulan.

Een natuurlijk middel waarmee aan de psychische kant kan worden geholpen is Jiaogulan.

Jiaogulan is namelijk wat men noemt een adaptogene plant, dat wil zeggen een plant die de mens helpt zich beter aan te passen, te adapteren aan zowel lichamelijke als geestelijke veranderingen. Als adaptogeen helpt Jiaogulan het lichaam om op een natuurlijke manier om te gaan met stress en verandering. Het heeft een balansherstellende activiteit in meerdere opzichten.

 

De eigenschappen op een rij:

● De inhoudstoffen van de plant staan bekend als adaptogeen en antioxidant. De werking is toe te schrijven aan gypenosiden die lijken op de ginsenosiden van de bekende geneeskrachtige plant ginseng.

● Ondersteunt de functie van de bijnieren (en gaat ook op deze manier de negatieve effecten van stress tegen).

● Zorgt voor de juiste regulatie van bioritmen, hartslag en andere ritmische processen en verbeteren deze aanzienlijk.

● Werkt niet alleen sterk adaptogeen maar ook sterk antioxidant, maakt dus tevens vrije radicalen (die onder andere kanker verwekken) onschadelijk.

● Werkt immuunversterkend (omdat het de lymfocyten activeert).

● Helpt het lichaam om zuurstof efficiŽnter te gebruiken.

● Stelt de lichaamscellen in staat meer energie op te slaan.

● Helpt lichaamscellen om giftige bijproducten van levensprocessen uit te schakelen.

● Werkt bloeddrukregulerend, dat wil zeggen een te hoge bloeddruk wordt verlaagd en een te lage bloeddruk wordt verhoogd. Bevordert doorbloeding van weefsels. Vermindert de kans op het ontstaan bloedverdikking (trombose, hartaanval).

● Ook een cholesterolverlagend (en gewichtsreducerend) effect is vastgesteld.

● Positieve invloed op herstelprocessen van het lichaam. (Stimuleert de bloedvorming).

● Bevat geen theÔne. Heeft geen enkele negatieve bijwerking, 100% natuurproduct.

 

Herkomst en kwaliteit.

De latijnse naam van Jiaogulan is Gynostemma pentaphyllum. De Jiaogulanplant stamt oorspronkelijk uit de bergwouden van Zuid-China. Jiao Gu Lan betekent: rankende orchidee. Andere namen zijn: "Miracle Grass" ("Wondergras"), "Ginseng van het zuiden" , "Kruid der onsterfelijkheid". In China wordt het "Xian Cao" genoemd en In Japan "Amachazuru". De Chinese geneeskunst karakteriseert Jiaogulan als Yin verhogend en Yang ondersteunend. Oorspronkelijk werd het vooral veel toegepast tegen infecties en ontstekingen en als opwekkend middel.

 

De beste Jiaogulanthee die besteld kan worden is niet afkomstig uit grootschalige teelt maar is met de hand geplukt in de natuurgebieden van de Chinese provincie Hunan. Alleen jonge blaadjes zijn geplukt en deze zijn zo gedroogd en verwerkt dat ze zo min mogelijk beschadigen. De natuurgeneeskrachtige werking van deze Jiaogulan is daarom kwalitatief zoals het hoort. Dit is in tegenstelling tot veel wat in de kruidenhandel als kwalitatief hoogwaardige Jiaogulan aangeboden wordt.

 

Bereiding

Te gebruiken als thee. Advies is om ťťn liter per dag te drinken. Voor een pot thee zijn slechts enkele blaadjes nodig. Als dosis kan men ook aanhouden twee theelepeltjes gedroogde blaadjes per ťťn liter water. Tien minuten (afgedekt) laten trekken. De thee heeft een zachte, licht zoete smaak. Als de thee stroef of bitter gaat smaken dan is hij te sterk.

 

Voor een verkooppunt neem contact met ons op.