Kaardebol

 

Lymekruid

Lyme behandelen met kruiden gaat vaak heel goed met kaardebol. Kaardebol is een tweejarige plant en lijkt op een distel. Van de kaardebol gebruik je de wortel. De wortel wordt uitgegraven aan het eind van het eerste jaar. Van de wortels wordt tinctuur gemaakt. Belangrijk is wel dat de tinctuur gemaakt is niet van gedroogde, maar van verse wortels, het liefst van kaardebolplanten die biologisch geteeld zijn. Hoe verser de gebruikte wortel, hoe werkzamer de tinctuur.

 

Bij de natuurlijke behandeling van Lyme zijn vier dingen heel belangrijk. 1. Bacterie bestrijden. 2. Immuunsysteem versterken. 3. Ontgiften. 4. Organen ondersteunen. Het mooie van kaardebol is dat deze plant al deze vier dingen doet. Daarom kun je zeggen dat kaardebol bij uitstek bij Lyme past en eigenlijk een 'allround' Lymekruid is.

 

Kaardebol, als Lymeplant, is goed beschreven door de Duitse etnobotanicus Wolf Dieter Storl. Zijn boek gaat over wat Lyme eigenlijk is en over hoe je Lyme natuurlijk kunt genezen met planten. Dit boek is door Lyme Natuurlijk Genezen in het Nederlands vertaald, en heeft de titel 'De ziekte van Lyme'. Het is verkrijgbaar in ons online boekwinkeltje of via de gewone boekhandel.

 

Dosering en gebruik van de Kaardebolworteltinctuur

Een veelvoorkomend verschijnsel bij het innemen van kaardebol is, dat de klachten door het innemen van de tinctuur in eerste instantie juist toenemen. Bij antibiotica, bij andere Lymerkuiden of bij bioresonantie komt dit ook voor. Dit komt omdat er door de kaardeboltinctuur meer LymebacteriŽn gaan sterven dan het geval was. De dode bacteriŽn gaan ontbinden en daardoor komen er meer gif- en afvalstoffen vrij dan daarvoor. Het lijkt er dan op dat de Lyme erger wordt, en eigenlijk is dat dan ook zo. Men noemt dit de Herxheimer-reactie. Meer hierover lees jeonderaan deze pagina.

 

Om te voorkomen dat te sterke Herxheimer reacties optreden is het het beste om in het begin weinig tinctuur in te nemen en de hoeveelheid langzaam op te voeren. Afhankelijk van gevoeligheid, leeftijd, gewicht, conditie en of men de kuur combineert met andere middelen, zijn er voor de Kaardebolkuur verschillende doseringsmogelijkheden.

 

Advies lichte kuur:

1e Week 2 x 5 druppels per dag

2e t/m 6e Week 3 x 5 druppels per dag

Benodigd is 30ml tinctuur.

Advies gemiddelde kuur:

1e Week 2 x 5 druppels per dag

2e t/m 5e Week 3 x 20 druppels per dag

6e Week 3 x 5 druppels per dag

Benodigd is 100ml tinctuur.

Advies intensieve kuur:

1e Week beginnen met 3 x 5 druppels per dag. Iedere dag (3 x) 1 druppel erbij doen.

2e en 3e Week geleidelijk opvoeren naar 3 x 30 druppels per dag.

3e t/m 8e Week, verder opvoeren naar 3 x 1 theelepel (= 3 x 40 druppels) of, maximaal, 3 x 1 eetlepel (= 3 x 160 druppels) per dag.

Benodigd is 250 ml tinctuur.

Na de 8e week volhouden zolang als nodig is.

Advies onderhoudsdosering:

1 jaar lang, 1 x per maand, 3 dagen lang de toegepaste kuur herhalen.

Duur van de kuur bij meerderjarige chronische Lyme:

In geval van chronische Lyme - die al meerdere jaren aanwezig is - moet men rekenen op een kuur van minimaal 2 maanden tot een jaar of zelfs nog langer. Hierbij is het zeker zinvol, zo niet noodzakelijk, om te kijken in welke opzichten Kaardebol kan of moet worden aangevuld met andere middelen, maatregelen of therapieŽn. Raadzaam is om hierbij begeleiding en advies te zoeken bij een deskundige. Verder is aan te raden om ook altijd zelf aan de slag te gaan met de kennis die er op dit gebied is, en ook om gebruik te maken van de ervaringen van lotgenoten.

 

1 ml = 20 druppels

1 volle theelepel = 2 ml = 40 druppels

1 volle dessertlepel = 4 ml = 80 druppels

1 volle eetlepel = 8 ml = 160 druppels

 

Deze adviezen zijn bedoelt als voorbeelden. Zoals gezegd kan iedereen de kuur afhankelijk van onder andere gevoeligheid en lichaamsgewicht individueel aanpassen.

 

info over sap De meest verse vorm van kaardebolworteltinctuur wordt kaardebolsap genoemd.

 

Voor een verkooppunt neem contact met ons op.

 

 

 

een  verse kaardebolwortel