Waarom heb ik Lyme?


Zocht de teek mij of zocht ik de teek?
Is het een puur en ongelukkig toeval dat je de ziekte van Lyme hebt, een tekenstreek die jouw geleverd wordt, of is er toch een of andere diepere reden voor dat je aan deze ziekte lijdt?

Een interessant artikel naar aanleiding van deze vraag is is geschreven door de Laura Bruno. Laura Bruno is een levenscoach, medisch intuïtief, reikimeester en docent van het Sonoma County, CA. Het artikel is met toestemming van de auteur vertaald en geplaatst.


Chronische Ziekte van Lyme – Metafysische en spirituele aspecten


Door Laura Bruno
De ziekte van Lyme, in het chronische of derde stadium, heeft de neiging om bij mensen voor te komen die aan de wereld ‘grote dingen’ kunnen bieden. Soms lijkt het of deze mensen ‘al op hun pad zijn en vaak excelleren ze op een heleboel gebieden tegelijk, inclusief de kunst van het helen. De ziekte lijkt te verschijnen bij mensen die zelfs nog dieper zouden kunnen gaan met hun helende en kunstzinnige talenten, maar zich om de een of andere reden opgesloten voelen in hun huidige leefsituatie. Het kan zijn dat ze niet geuite kunstzinnige talenten hebben zoals fotografie, schilderen of schrijven. Misschien zaten ze te wachten op het moment dat het leven het zou toelaten dat ze aan zulke verlangens mogen toegeven. Maar de creatieve bezigheden zelf bieden de genezing – niet alleen bij Lymemensen, maar voor de mensheid als geheel.
Op zieleniveau verschijnt de ziekte van Lyme als een ‘omwoeler’, die de mens er toe dwingt om dieper te graven en om daar alle blokkades tegen creatieve en genezende vermogens te verwijderen. In de buitenwereld, komen deze mensen gewoonlijk over alsof ze geen blokkades hebben, omdat ze zo handig door het leven gaan. Maar het leven heeft andere plannen. Het is alsof deze zielen gekomen zijn met een grotere missie dan hun huidige levenssituatie of levensvisie toestaat. Het kan zijn dat ze al een paar keer een ‘stootje’ hebben gehad, waar ze niet helemaal gehoor aan hebben gegeven, totdat tenslotte de spirocheten langs kwamen om in het actieve immuun- en zenuwsysteem te gaan terroriseren. Zonder opgemerkt te worden sluipen de bacteriën als een guerrillaleger leger binnen en starten daar een massale aanval die vervolgens met veel schrik en vrees alle de aandacht in beslag neemt.
Tot het profiel van een Lymepatient behoort: bovengemiddelde helderheid voor wat betreft intelligentie en geest, een helend vermogen dat méér aan de dag wil treden dan op het moment mogelijk is, zeer creatief, en meestal erg energiek – voordat de Lymedomper kwam. Ogenschijnlijk NIET gerelateerd zijn: voeding, opleidingsniveau en spiritueel bewustzijn. Mensen die Lyme krijgen hebben geheel verschillende voedingspatronen: enerzijds kant en klaarmaaltijd- en snackbarvoeding, anderzijds vegetarisch en veganistisch. Het voedingspatroon schijnt geen invloed te hebben op de kans of je Lyme krijgt. Zowel topsporters als tvkijkende chipseters krijgen lyme als ze toevallig het pad kruizen met een teek. Zowel iemand die al 20 jaar yoga doet als iemand die net pas kennis gemaakt heeft met alternatieve spiritualiteit, krijgt Lyme.
De belangrijkste gemeenschappelijke noemer lijkt te zijn dat Lyme zich doet gelden wanneer een zekere boosheid niet geuit wordt en wanneer de eigenliefde niet overeenkomt met de mate van liefde en zegen die deze mensen zelf in de wereld brengen. De boosheid kan bijvoorbeeld voortkomen uit onvrede over de manier waarop de samenleving omgaat met de zwakkeren, of het komt voort uit vroeger kindermisbruik; of het kan te maken hebben met verbitterde wrok over een relatie of een reeks van relaties; het kan ook voortkomen uit een gevoel dat het leven oneerlijk is geweest ondanks dat men veel geofferd heeft om anderen te dienen. De oorzaak van de boosheid kan variëren, maar de boosheid zelf lijkt blijvend.
De tweede gemeenschappelijke noemer komt voort uit de discrepantie tussen aan de ene kant al de liefde die van deze mensen zelf uitgaat en aan de andere kant de mate waarin zij zichzelf kunnen toestaan om van anderen gemeende zorg en liefde te ontvangen – zonder het gevoel te hebben dat dit een verdienste moet zijn of een vorm van ‘terugbetaling’. Lymemensen lijken meestal gulle gevers te zijn met veel enthousiasme voor dat ze de spirocheten te pakken krijgen. Lyme komt als een kans – weliswaar een lastige – om één te worden met al die liefde die stroomt door hun woorden en daden. Zij krijgen de kans om hun eigenliefde te ervaren zoals anderen het ervaren … een kans om doordrongen te raken van het besef dat het universum hen steunt en liefheeft en dat het universum wil dat zij zelfs nog helderder gaan schijnen dan dat zij ooit hadden durven denken.
Als zodanig, blijft Lyme een heel moeilijke ziekte om te behandelen. De meesten die deze aandoening hebben, waren, in dit leven, of zeker in voorgaande levens, hoog ontwikkelde genezers. Deze wetenschap (bewust of onbewust) zorgt ervoor dat ze eigenlijk een gezende behandeling omzeilen, vóór dat de les geleerd is. Intuïtief bespeuren lymeleiders dat er iets moet veranderen. Dit geldt voor de meeste ziekten. De ziekte van lyme echter, lijkt op een veel sneller en agressiever level te opereren, en is iedereen te slim af die verlossing wil bieden vóór dat de ziel zijn volle zegen heeft ontvangen. Actief zoeken naar deze zegen versnelt de genezing. Als de ziekte eenmaal zijn uiteindelijke doel heeft bereikt, kan hij verdwijnen, en de overwinnaar versterkt achterlaten, wijzer en met meer begrip voor de ondernomen tocht.

Over de auteur:
Laura Bruno is een levenscoach, medisch intuïtief en reiki meester en docent van het Sonoma County, CA.
Zie www.internationalrenaissancecoaching.com.
Bron (engelse tekst): http://EzineArticles.com/?expert=Laura Bruno
Vertaling: Elle van de Hulsbeek en Willem Jacobs

 

Laura Bruno